-30%
Véget ér-e az Amerikai évszázad?

Joseph S. Nye Jr.

Véget ér-e az Amerikai évszázad?

Szakkönyvek

30%
2000 Ft
Internetes ár: (-30%) 1400  Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Formátum keménytáblás, cérnafűzött
Terjedelem 128 oldal
ISBN 9786155559334

Kattints és olvasd el a Tudásközpont nemzetközi kapcsolatok referense, Pálmai Zsolt ajánlóját a kiadványról az ajtk.hu oldalon:

>>> AJTK KÖNYVAJÁNLÓ <<<

 

Napjaink világpolitikájának központi kérdése, hogy az Amerikai Egyesült Államok megtarthatja-e azt a globális vezető szerepét, amelyet különösen a Szovjetunió összeomlása után rivális nélkül birtokolt. Az utóbbi negyedszázadban a hatalom felaprózódása nemzetközi jelenség: egyre több és nagyobb befolyású, nem állami szereplő jelenik meg, és ez óriási hatással van a katonai, a gazdasági, a politikai és az úgynevezett puha hatalom alakulására. Kína megerősödésével pedig elkerülhetetlenül felmerül a kérdés: történelmi léptékű hatalomváltás szemtanúi vagyunk? Abszolút vagy csupán relatív mértékben csökken az Amerikai Egyesült Államok globális dominanciája?

Joseph S. Nye, Jr., a nemzetközi kapcsolatok egyik legismertebb kutatója, ezekre a kérdésekre kíván választ adni, amikor a jelen kötetben sorra veszi mind az új erőközpontok, mind az Amerikai Egyesült Államok adottságait, lehetőségeit és kilátásait az egyes hatalmi dimenziókban, kimondva kimondatlanul polemizálva az amerikai "hanyatláselmélet" híveivel.

Vissza
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo