Fizetési tudnivalók

FIZETÉSI TUDNIVALÓK

Webáruházunkban történő vásárlás során Ön többféle fizetési mód közül választhat.

  • UTÁNVÉT (átvételkor/futárnak)
  • BANKKÁRTYÁS FIZETÉS SIMPLE (OTP SIMPLE)

 

UTÁNVÉT (átvételkor/futárnak)

KÉSZPÉNZES VAGY BANKKÁRTYÁS FIZETÉS házhozszállítás vagy GLS CsomagPonton.

Fizetés menete: Tegye a kosarába a kívánt terméket és válassza az Utánvét (átvételkor / futárnak) fizetési lehetőséget. A teljes fizetendő összeg a vásárlási folyamat végén minden esetben a szállítási díjjal együtt jelenik meg.

A megrendelés leadását követően a megrendelését a kiválasztott szállítási mód szerint indítjuk útjára. Az áru átvételekor kell fizetnie a teljes összeget készpénzzel vagy bankkártyával.

Az utánvét díja minden esetben – az alap szállítási díjon felül – (bruttó) 199 Ft.

Felhívjuk figyelmét, hogy bankkártyás fizetési lehetőség nem minden GLS CsomagPonton érhető el. A részletekről az alábbi oldalon tájékozódhat: https://gls-group.eu/HU/hu/csomagpont-kereses

Utánvétes fizetési lehetőségre személyes átvételi pont esetén nincs lehetőség.

 

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS SIMPLE (OTP SIMPLE)

Fizetés menete: Tegye a kosarába a kívánt terméket és válassza a Bankkártyás fizetés Simple fizetési lehetőséget. A teljes fizetendő összeg a vásárlási folyamat végén minden esetben a szállítási díjjal együtt jelenik meg. Választható bankkártyák: Mastercard, Maestro, VISA, VISA Electron

A rendelés megerősítése után a Simple fizetési oldalára irányítjuk. A fizetés során a biztonságos banki oldalon töltse ki a szükséges mezőket (kártyaszám, lejárati dátum, tulajdonos neve, CVV kód), majd erősítse meg a fizetését.

A fizetés azonnali, így a megrendelése azonnal kiszállítható állapotba került. Az áru átvételekor ebben az esetben nem kell fizetnie semmit.

A bankkártyás fizetés előnyei:

A vásárlás értéke pillanatokon belül megérkezik a Simple-hoz, amiről a webshop is azonnali értesítést kap, így azonnal megkezdheti a rendelés teljesítését.

A kártyabirtokosok számára díjmentes a vásárlás az interneten. A kártyatársaságok szabályai védik a kártyatulajdonosokat.  A szabályok értelmében tilos a bankkártyával fizető vásárlókat bármilyen módon megkülönböztetni, a vásárlást nem lehet minimum vagy maximum értékhatárhoz kötni, illetve a kártyás tranzakció díját nem szabad a vásárlóra terhelni.

Mitől biztonságos a fizetőoldal, milyen biztonság van az oldalunkon?

A Simple biztonsági rendszerei megvédik a Kereskedőket és a Vásárlókat is az online bankkártyás csalásoktól, visszaélésektől. Ez a megfelelően kialakított technikai rendszer többek között titkosított csatornák, kódolások, algoritmusok alkalmazását jelenti.

A Simple által alkalmazott rendszer „Level 1 PSP for PCI DSS” audittal és minősítéssel rendelkezik. Ez a nemzetközi kártyatársaságok (Visa, MasterCard stb.) által életre hívott közös biztonsági szabvány, amely a legszigorúbb informatikai és üzemeltetési követelményeket írja elő az azt alkalmazó szervezetek számára.

Szolgáltatásunk informatikai biztonságát, a PCI-DSS tanúsítvánnyal rendelkező GeCad ePayment International SRL biztosítja.

Mindezek mellett fizetőoldalunk kommunikációjának biztonságát a Thawte vezető hitelesítő szolgáltató végzi. A nemzetközileg ismert tanúsítvány valamennyi internetes böngésző program tanúsítványtárába egy beépített kommunikáció biztonságát tanúsító modult biztosít.

A Simple fizetőoldala a Thawte SSL Web Server Certificate with Extended Validation 256-bites titkosítású tanúsítványával rendelkezik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az adatok megadása védett, külső szereplő által nem megszerezhető.

Milyen visszaélések/adathalászatok vannak?

Az internetes csalások legsűrűbb esetei a különböző megtévesztő e-mailek, honlapok, kiegészítő programok:

Trójai program

Sokszor előfordul, hogy a csalók e-mailben arra kérnek bennünket, hogy a küldött linkre kattintva bizonyos - ártó szándékú szoftvereket, vírusokat - dolgokat töltsünk le vagy telepítsünk a számítógépre. Ezek megjelenésben sokszor hasonlítanak banki alkalmazásra, illetve bizalmat megnyerő grafikákat, logókat, képeket tartalmaznak; azonban megpróbálják leállítani a víruskereső- és tűzfalprogramokat.

Ezek után a trójai programok már észrevétlenül települnek a számítógépekre, megszerezve ezzel a fontos információkat (ügyfél-azonosítók adatokat és jelszavakat). A megszerzett információkat közvetlenül a csalóknak küldik el, akik ezekkel követik el a csalásokat, visszaéléseket.

Azonban a megfelelő vírusvédelemmel, naprakész tűzfal és kémelhárító programok használatával képesek lehetünk a kártékony programok behatolását megakadályozni.

A manapság nagyon népszerű, új generációs mobil készülékek (pl.: okostelefonok, táblagépek) a számítógépekhez hasonlóan célpontot jelentenek az online bűnözők számára.

Adathalász üzenetek (data fishing)

Az egyik legjellemzőbb bűncselekmény, az "adathalászat". A csalók cégek/intézmények nevében különböző eszközökkel (telefonhívás, e-mail) veszik rá a gyanútlan kártyabirtokosokat, hogy adják meg személyes, valamint bankkártyára vonatkozó adataikat.

A bankkártyás tranzakció indításához szükséges bizalmas kártyaadatok: bankkártya száma, lejárati dátum, CVC/CVV2 kód. Kérjük, ezen adatok bizalmas kezelésére különösen fordítson figyelmet!

A kártyatársaságok (Visa, MasterCard, stb.) sem e-mailben, sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat! Amennyiben kártyatársaságok nevében olyan e-mailt vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy bankkártyájának adatait illetéktelenek szerezték meg kérjük, ne adja meg az adatait, illetve haladéktalanul értesítse a kártyakibocsátó bankját!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy a Simple sem kér Öntől bizalmas adatokat sem e-mail, sem telefonhívás formájában!

Megtévesztő honlapok (pharming)

Gyakran előfordul, különösen a már említett „adathalász” visszaélések esetében, hogy megtévesztő e-mailek segítségével az ügyfeleket hamis intézményi, internetbanki oldalakra irányítják. Ezek nagyon hasonlítanak a számlavezető/bankkártya elfogadó intézmény internetes oldalára, így az ügyfél könnyen kiadja titkos adatait (például egy bankkártyás fizetőfelületre hasonlító oldalon bekérik az ügyfél tranzakció indításához szükséges bankkártya adatait).

 

Fontos tudni, hogy a valós intézményi honlapok esetén a böngésző alsó sávján/felső címsorában szerepel a biztonságos kapcsolat meglétét jelző kis lakat ikon, továbbá az ilyen oldalak elérésekor és használatakor a normál „https://” helyett „https://” védett kapcsolat épül fel az ügyfél gépe és az intézmény webszervere között.

A csaló weboldalak, illetve a megtévesztő szándékú e-mailek általános ismertetőjegye a nyelvtanilag helytelen megfogalmazás és írásmód. Ezek az oldalak/üzenetek gyakran sürgős adatmegadásra, aktualizálásra szólítanak fel, esetleg valamilyen fenyegetést is megfogalmaznak (feljelentés, számlazárolás).

Kérjük, kártyaadatait kizárólag a biztonságos és titkosított Simple fizetőoldalon adja meg. Abban az esetben, ha számítógépe kémprogrammal fertőzött előfordulhat, hogy a fizetési folyamat során egy felugró ablak újra bekéri a kártyaadatokat adatszerzés céljából. Kártyaadatait az ilyen ablakokban soha ne adja meg! A számítógép vírusokkal és kémprogramokkal történő megfertőződése elkerülhető az operációs rendszerhez és az internet böngészőhöz tartozó biztonsági frissítések naprakészen tartásával és vírusirtó program használatával.

Részletes fizetési tájékoztató a Simple fizetési rendszerről: http://simplepartner.hu/PaymentService/Fizetesi_tajekoztato.pdf

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo