Rólunk

AZ ANTALL JÓZSEF TUDÁSKÖZPONT

 

Az Antall József Tudásközpont megalakulását Dr. Antall Józsefné az Európai Parlament Antall-épületszárnyának avatásán jelentette be 2009-ben. Egy évre rá kezdődött meg a munka, amely kezdetben alap- és mesterképzésben résztvevő egyetemi hallgatókra épült. A Tudásközpont névadója Dr. Antall József (1932-1993), a rendszerváltoztatás utáni Magyarország első miniszterelnöke (1990-1993). Az Antall József Tudásközpont tízéves fennállása alatt számos konferenciát, programot és rendezvénysorozatot hívott életre, amelyek egyaránt szólnak a felsőoktatásban tanulóknak, valamint a hazai és nemzetközi szakmai közönségnek.

A tehetséggondozás mint antalli gondolat és a különböző tudományterületeken megvalósuló hiánypótlás a Tudásközpont tevékenységének alapvetései. Az AJTK közel tíz év tapasztalattal a háta mögött olyan hazai think tank-ké kíván válni, amely bizonyos témákban (Visegrádi Együttműködés, az USA, Kína és Oroszország jövőbeni szerepe; biztonságpolitika; fenntartható fejlődés; technológiai és társadalmi innováció) régiós viszonylatban megkerülhetetlen.

A három nemzetközi irodára (EU-V4; Transzatlanti kapcsolatok; Ázsiai és afrikai kapcsolatok), két tematikus irodára (Biztonságpolitikai iroda; Fenntartható fejlődés iroda) valamint a Brüsszelben és két hazai egyetemi városban, Pécsett és Győrött létrehozott regionális irodákra épülő munka legfőbb célja az országon belüli és országok közötti intézményi kapcsolatok bővítése, valamint a szakmai együttműködések elmélyítése nemzetközi konferenciák, workshopok és előadás-sorozatok révén.

 
A KÖNYVMŰHELY

 

A Tudásközpont Könyvműhely gondozásában megjelenő kötetek a politika- és társadalomtudomány iránt érdeklődőknek teszik magyarul is elérhetővé a közelmúlt és napjaink legnagyobb hatású gondolkodóinak és közéleti személyiségeinek üzenetét. Az AJTK könyvkiadási tevékenysége magában foglalja szakmai publikációk megjelentetését, tudományos igényű, elsősorban a biztonságpolitika, politikatudomány és a nemzetközi kapcsolatok területén hiánypótló művek közreadását, valamint egyetemi szakkönyvek közzétételét.

 

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo